Κλείσιμο

Ένταση ΠΑΜΕ – ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και ανδρών των ΜΑΤ. Στον απόηχο της επεισοδιακής συνάντησης με την Έφη Αχτσιόγλου, τα προσκείμενα στο ΚΚΕ μέλη του ΠΑΜΕ δείχνουν και την Πέμπτη την έντονη αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο, και ειδικά στη ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες αλλά και στο μέτρο των πλειστηριασμών.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να μπουν στο κτίριο, και εκείνοι πέταξαν κόκκινες μπόγιες και κρέμασαν πανό στην είσοδο, αποκαλώντας το υπουργείο Οικονομικών, "υπουργείο Πλειστηριασμών".

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το ΠΑΜΕ θα επιχειρήσει να εισβάλει εκ νέου στο υπουργείο, η είσοδος του οποίου είναι κλειστή.

Για κακά ξεμπερδέματα, προειδοποίησαν την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για την κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία από το 50% + 1 των οικονομικών τακτοποιημένων μελών τους.

"Σε ό,τι μας αφορά, να ξέρετε: Σπέρνετε ανέμους και θα εισπράξετε θύελλες…" τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος κατά την ακρόασή του από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο οποίος προ διημέρου συμμετείχε στην εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας και πρωταγωνίστησε στην αντιπαράθεση με την ίδια την υπουργό Eργασίας στο γραφείο της.

Πηγή: skai.gr