Όλυμπος: Συνεχίζεται η προσπάθεια διάσωσης της τραυματισμένης ορειβάτισσας

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να φθάσει στο καταφύγιο «Αποστολίδης», στον Όλυμπο, το ελικόπτερο που προέρχεται από τη Ρόδο για να μεταφέρει σε νοσοκομείο την 35χρονη γυναίκα από τα Σκόπια που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια ορειβασίας στο λούκι του Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.700 μέτρων, όταν έπεσε σε χαράδρα 150 μέτρων.

Άνδρες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ την ανέσυραν από τη χαράδρα, ωστόσο το Super Puma που έφτασε στην περιοχή δεν κατάφερε να προσεγγίσει καθώς δεν είχε αρκετά μεγάλο πλάτωμα για να προσγειωθεί και να την παραλάβει και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει η νύχτα.

Έτσι ξεκίνησε άλλο Super Puma από τη Ρόδο που έχει τη δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής η γυναίκα έχει πέσει σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων και έχει σπάσει τα πλευρά της, όμως επισήμως το Σώμα αναφέρει ότι δεν γνωρίζει για πτώση σε βάραθρο κι ότι με την τραυματία βρίσκονται δύο άνδρες αναρριχτές που τη βοηθούν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 11 πυροσβέστες από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο και από τη 2η ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης αναφέρει ότι η αλπινίστρια τραυματίστηκε αφού έπεσε στο λούκι του Στεφανιού και η κατάστασή της είναι «σοβαρή».
Πηγή: skai.gr