Δικογραφία σε βάρους 57χρονου για φοροδιαφυγή ενός εκατομμυρίου ευρώ

Σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ανέρχεται η φοροδιαφυγή από 57χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια έρευνας σχετικά με την λειτουργία ενός παράνομου εμφιαλωτηρίου υγραερίου, σε υποκατάστημα εταιρείας στην Αττική, οι αξιωματικοί της αστυνομίας βρήκαν και κατάσχεσαν μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συγκεκριμένα αντίγραφα είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Φεβρουάριο 2013, από δυο φορολογικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος.

Όπως προκύπτει, από τον αδήλωτο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου 17.000 φορολογικά παραστατικά.

Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρείας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο Δημόσιο φόρων συνολικού ύψους 1.003.176,22 ευρώ. Από αυτά, τα 715.042 ευρώ θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί ως ΦΠΑ και τα 288.133 ως φόρος εισοδήματος. 

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφά της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ώστε να βεβαιωθούν οι διοικητικές παραβάσεις.

Πηγή: skai.gr