Στη Θεσσαλονίκη για την Πρωτοχρονιά ο Ζόραν Ζάεφ (video)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, από το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει εδώ με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά, την ώρα που το ζήτημα της ονομασία των Σκοπίων έχει προκαλέσει τη μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουταρης, παρέθεσε δείπνο στον κ. Ζάεφ σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψούς Γούλα και του αντιδημάρχου Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα.

«Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων είδαμε και τον πρωθυπουργό της FYROM, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Τότε τον κάλεσα στην πόλη για να περάσει εδώ την Πρωτοχρονιά, σε καθαρό προσωπικό επίπεδο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο thestival.gr. Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι στη συζήτηση που θα έχει με τον κ. Ζάεφ δεν πρόκειται να θίξουν πολιτικά ζητήματα «ούτε και το θέμα του ονόματος».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ είναι ιδιωτική, και γι' αυτό δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ. 

«Εφόσον δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) για μια ενιαία θέση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση» τονίζει στο μεταξύ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «κυριακάτικη Ελευθερία του τύπου» η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: _none