Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ (upd)

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του ύψους 38,2 εκατ. ευρώ προστίμου στη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε την Παρασκευή το διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Η απόφαση αναβάλλεται για τις 17 Ιανουαρίου, οπότε η υπόθεση θα εκδικαστεί στο δικαστήριο. «Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο» σχολίασαν στελέχη της εταιρείας, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής επέβαλε στη καπνοβιομηχανία πρόστιμο για λαθρεμπόριο τσιγάρων σε εξαγωγές του 2008.

Εξάλλου, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης γα το πρόστιμο, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί σε αναγκαστική πτώχευση, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο ΣτΕ. 

«Ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» τόνισε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».

Η ΝΔ προτείνει να έρθει η εταιρεία σε επαφή με τις αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική, με δόσεις δηλαδή, καταβολή του προστίμου

Βιώσιμη λύση για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 





Πηγή: skai.gr