Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους οδηγούς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Συνεχίζεται για 7 και πλέον ώρες η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το 117χλμ. στο ύψος περίπου του Μαρτίνου.

Όπως καταγγέλλουν στον ΣΚΑΪ οι οδηγοί,  βρίσκονται ακινητοποιημένοι με σβηστή τη μηχανή, ενώ έχουν διανύσει μέσα στις τελευταίες ώρες λίγα μόλις μέτρα.

Μάλιστα, πολλοί ακροατές αναφέρουν πως δεν υπάρχει χιόνι στο οδόστρωμα αλλά ούτε και χιονόπτωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου της πολιτικής προστασίας, Σπύρος Γεωργίου ανέφερε ότι σύμφωνα με την τροχαία, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έχουν δοθεί από το απόγευμα στην κυκλοφορία, ωστόσο είναι μεγάλος ο όγκος των αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί και θα χρειαστούν ώρες για να αποκατασταθεί η ροή της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το απόγευμα είχαν εγκλωβιστεί χιλιάδες οδηγοί στην εθνική οδό και αργά το απόγευμα φάνηκε να αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία, αλλά τελικά η εικόνα που μεταφέρουν οι ακροατές είναι αποκαρδιωτική.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς νωρίς το απόγευμα δίπλωσαν τρεις νταλίκες εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης. Εκ των υστέρων απαγορεύθηκε η κίνηση των βαρέων οχημάτων στην εθνική και η τροχαία δίνει εντολή να σταματήσουν στις Αφίδνες.

Εντούτοις, όπως καταγγέλλουν ακροατές, στο ρεύμα προς Αθήνα κινούνται μόνο νταλίκες και φορτηγά.

Προβλήματα υπάρχουν αυτήν την ώρα και στην Εθνική Οδό, από Αφίδνες μέχρι Μαλακάσα, καθώς η τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των βαρέων οχημάτων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σημείο.

Πηγή: skai.gr