Υπεγράφη το σχέδιο Π.Δ για την επένδυση στο Ελληνικό

Υπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.




Το σχέδιο υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, και η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.




Το σχέδιο εισηγήθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με τον κο Φλαμπουράρη, "στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές".

Πλέον, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εγκριθεί. Πηγές με καλή πληροφόρηση τονίζουν στο ΣΚΑΪ πως δεν αναμένεται έγκριση από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο πριν τον Μάρτιο του 2018.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας