Προβλήματα στους δρόμους Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας λόγω του χιονιού

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να μείνουν ανοιχτοί δρόμοι σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς οι χιονοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη κίνηση αυτοκινήτων.

Στην Αχαΐα, οι τοπικές Αρχές καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δρόμους από και προς τα Καλάβρυτα αλλά και το ευρύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Καλαβρύτων και της περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν το χιόνι και τον παγετό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος σε κοινότητες του Δήμου, που έχει διακοπεί λόγω πτώσης δένδρων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω του βάρους του χιονιού.

Μάλιστα λόγω της πτώσης των δέντρων κοντά στην κοινότητα Μάνεσι, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στη εθνική οδό Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, τα προβλήματα εντοπίζονται στις ορεινές περιοχές, αφού είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων για τις μετακινήσεις στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας, και στις επαρχιακές οδούς Ναυπάκτου - Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Στα λευκά έχει ντυθεί το Πήλιο αλλά και η Φθιώτιδα.

Μικρότερα προβλήματα παρατηρούνται στην Αττική.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη επιχειρήσεις αποχιονισμού στις περιοχές της Πάρνηθας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην περιοχή των Βιλίων – Κάζας, στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κρύο θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr