Υπεγράφη η σύμβαση για την πώληση του 67% του ΟΛΘ

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΘ στο κοινοπρακτικό σχήμα με την επωνυμία South Europe Gateway Thessaloniki Limited, το οποίο έχει συσταθεί από γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο, την γαλλική Terminal Link και την εταιρεία Belterra Investments, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Η υπογραφή της συμφωνίας είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω προβλημάτων με την έκδοση της εγγυητικής επιστολής, καθώς η ρωσική τράπεζα που την εξέδωσε μπήκε σε καθεστώς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και ως εκ τούτου απαιτείτο ανανέωση της εγγυητικής επιστολής.

Οι επενδυτές προσκόμισαν νέα εγγυητική επιστολή τελικά, ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, από την ίδια τράπεζα.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού. Την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα, εκπροσώπησε ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Πρεσβείας.

Το εφάπαξ τίμημα για την εξαγορά του 67% του οργανισμού που διαχειρίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ανέρχεται σε 232 εκατομμύρια ευρώ κι επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια. Συνολικά το όφελος για το δημόσιο θα ανέλθει σε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας