Δήμαρχος Ελευσίνας: Βρισκόμαστε πάλι μπροστά στην ιστορία μας

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από το βήμα του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Η Ελευσίνα βρίσκεται πάλι μπροστά στην ιστορία της, έχοντας ένα μεγάλο χρέος και μία τεράστια ευθύνη να γίνει ο μοχλός, η κινητήρια δύναμη που θα τραβήξει τη Δυτική Αττική στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά. 

«Μπορεί να είμαστε ένας μικρός δήμος, αλλά είχαμε ένα μεγάλο όραμα, το παλέψαμε και το αποδείξαμε, με το στοίχημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς, το όραμα της δημοτικής αρχής της Ελευσίνας μεταφράζεται στα εξής: Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με παράλληλη αλλαγή της θέσης του λιμανιού, με συναίνεση όλων των φορέων, ανακαίνιση και ενεργοποίηση παλιών βιομηχανικών χώρων, ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων και αποχετευτικού δικτύου, συνεργασίες με τις μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες της περιοχής για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους με περιβαλλοντικά ορθά τρόπο, προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση με έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Ζούμε το οξύμωρο: Μία μεγάλη καταστροφή να αποτελεί ταυτόχρονα και μία μεγάλη ευκαιρία. Η Δυτική Αττική μπορεί να μετατρέψει τη θλίψη σε δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς. Τόνισε δε ότι ο δήμος Ελευσίνας, με όλες τις δυνάμεις του, θα κάνει αυτό που μοιάζει σε πολλούς ακατόρθωτο. «Για εμάς, όμως, είναι δεδομένο, γιατί ποτέ δεν αποδεχτήκαμε τη μίζερη και υποβαθμισμένη περιγραφή για την πόλη μας».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ελευσίνας αναφέρθηκε στη δυναμική που αρχίζει να αναπτύσσεται από τους ανθρώπους, ιδιαίτερα από τους νέους.

Πηγή: skai.gr