Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Σισμανόγλειο από εργαζομένους – ΠΟΕΔΗΝ

Σε συγκέντρωση στην πύλη του Σισμανόγλειου Νοσοκομείο προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕΔΗΝ, διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργείου Υγείας που μίλησε για παρακράτος στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοοκ διένεξη που είχε συνεργάτιδα του υπουργείου Υγείας με το προσωπικό του Σισμανόγλειου για την αλλαγή των λερωμένων σεντονιών στο κρεβάτι όπου νοσηλευόταν ο αδελφός της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Πολάκης, ο προϊστάμενος του νοσοκομείου επικαλέστηκε έλλειψη σεντονιών και της είπε να φέρει από το σπίτι της. Ωστόσο, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και το ζήτημα λύθηκε.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια... όμως θα τα κόψουμε» και υποστηρίζει ότι το Σισμανόγλειο έχει ταμειακό διαθέσιμο πάνω από 5 εκατ. ευρώ, συνεπώς δεν μπορεί να υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει έλλειψη ιματισμού.

Το σωματείο εργαζομένων αντέδρασε έντονα μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή, στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, «οι οποίοι χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο "ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα».

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να λάβει θέση και τους ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εργαζόμενους, να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό και να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείου, καταλογίζοντας σε όλους «πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους».
Πηγή: skai.gr