Κλείσιμο

Επιχείρηση-θρίλερ για τη διάσωση δύο ορειβατών στον Όλυμπο

Επιχείρηση-θρίλερ για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο τραυματισμένων ορειβατών βρίσκεται σε εξέλιξη στον Όλυμπο, τρεις μόλις ημέρες μετά τον θάνατο 25χρονου στο ίδιο βουνό.

Ένας από τους δύο αλπινιστές ειδοποίησε το απόγευμα ότι έχουν παγιδευτεί σε χαράδρα σε υψόμετρο περίπου 1.900 μέτρων, κοντά στη θέση Καλόγερος. Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται στα 1.800 μέτρα και αναμένεται να φτάσουν στο σημείο γύρω στις 23:00 το βράδυ.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο χρόνος, καθώς ένας από τους δύο ορειβάτες, 55 ετών, έχει τραυματιστεί στο κεφάλι από πτώση και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα και η ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ. Η ΕΜΑΚ προσπάθησε αρχικά να προσεγγίσει το σημείο με ελικόπτερο Super Puma, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό και συνεπώς η άνοδος γίνεται με τα πόδια.

Πρόκειται για το τρίτο σοβαρό περιστατικό σε ισάριθμες ημέρες στον Όλυμπο, καθώς τον Σάββατο ένας 25χρονος ορειβάτης έχασε τη ζωή του, ενώ την Κυριακή τραυματίστηκαν δύο άλλοι.
Πηγή: skai.gr