Πιτσιλής: Μέχρι Τρίτη η απόφαση για απαλλαγή των σεισμόπληκτων από ΕΝΦΙΑ

Μέχρι την Τρίτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης. Ο Γιώργος Πιτσιλής βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, για τη συμμετοχή του στο διεθνές ετήσιο συνέδριο Capital Link, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαγράφονται στην ελληνική οικονομία.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ των περιπτώσεων αυτών και όπου έχει καταβληθεί ο φόρος να επιστραφεί.

Επίσης, ο Γ. Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή των ακινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και ότι εάν το κάνουν έως το τέλος του έτους, δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την εκπρόθεσμη δήλωση.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογικών αρχών και όσων επενδύουν στην Ελλάδα είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Πηγή: skai.gr