Δικαστικοί προς Ερντογάν: Θεμέλιο της Δημοκρατίας μας η Αρχή της Διάκρισης

Ανακοίνωση για τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη δικαστική μεταχείριση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εξέδωσε την Παρασκευή η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «συζητήσαμε με τον κ. πρωθυπουργό το θέμα της έκδοσης των πραξικοπηματιών. Αυτοί είναι δυνατόν να επιστραφούν στην Τουρκία, μία χώρα που έχει καταργήσει την θανατική ποινή, δεν γίνονται βασανιστήρια, πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εισακούσει την έκκλησή μας».

Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα που στηρίζει πραξικοπηματίες. Σημείωσε ωστόσο, πως «είμαστε μία χώρα δημοκρατική με κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της γίνονται απολύτως σεβαστές από όλους μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, τονίζει ότι θεμέλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών, με την οποία κυρίως πραγματώνεται το Κράτος Δικαίου. Στην Ελληνική Δημοκρατία η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες δύο Συνταγματικές Λειτουργίες και οι αποφάσεις των Δικαστηρίων γίνονται σεβαστές από όλους.

»Κατόπιν τούτων καμία παρέμβαση από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται δεν είναι ανεκτή».

Πηγή: skai.gr