Κλείσιμο

Στην Κομοτηνή ο Ερντογάν - επευφημίες 400 μουσουλμάνους (φωτό)

Στην Κομοτηνή έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον περίμεναν περίπου 300 με 400 άτομα της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας.

Οι τοπικές αρχές περίμεναν αρχικά πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως στο σημείο ήταν πιθανό να προσέλθουν ακόμα και 15.000 άτομα. 



Όταν ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο κόσμος άρχισε να τον επευφημεί, φωνάζοντας στα συνθήματα με το όνομά του στα τουρκικά.  «Ηγέτη μας - ηγέτη μας», ήταν ένα από τα αυτά. 

Αφού ασπάστηκε τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε, λίγο αργότερα, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ για να προσευχηθεί.

Αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στο μειονοτικό σχολείο, 150 μέτρα από το τζαμί, όπου έχει συνάντηση και με μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου.

Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή όπου ήδη από χθες έκαναν διαρκώς περιπολίες. Αρκετοί είναι και οι άνδρες ασφαλείας που έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες.





Η επίσκεψη στην Κομοτηνή θα κλείσει με γεύμα στο ξενοδοχείο "Chris and Eve Mansion", όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο Τούρκος πρόεδρος να αναχωρήσει για την Τουρκία στις 16:00 αλλά νεώτερες πληροφορίες θέλουν το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν να έχει τροποποιηθεί, με την ώρα απογείωσης να μετατίθεται για τις 18:00 (το νωρίτερο).








Πηγή: skai.gr