Στην Αθήνα ο Ερντογάν - Εικόνες από το χρονικό της υποδοχής

Στο προεδρικό μέγαρο βρίσκεται αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα συνομιλήσει σε κατ' ιδία συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο Σύνταγμα όπου τον υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέδωσε τιμές στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.






Tο αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν της 11 π.μ. όπου τον περίμενε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 




Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλαχαμίτ Γκιουλ και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.





Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με προορισμό το κέντρο της Αθήνας, όπου απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, κατόπιν σχετικής απόφασης της αστυνομίας. 

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός όλη την ημέρα ενώ πριν από λίγη ώρα έκλεισαν και οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Συναντήσεις με Τσίπρα και Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 13:30 με τον Τούρκο πρόεδρο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 16:45 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.




Λίγο πριν την άφιξη του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος ζητούσε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.



«Μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε στην  συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, δίνοντας και το στίγμα της ατζέντας του.








Πηγή: skai.gr