Αναστολή πλειστηριασμών στην Αττική την Τετάρτη λόγω θεμάτων ασφαλείας

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί αύριο Τετάρτη εντός του λεκανοπεδίου Αττικής έλαβε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί στα υπόλοιπα Ειρηνοδικεία εντός της δικαιοδοσίας του Συλλόγου, δηλαδή στη Στέρεα Ελλάδα πλην Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά του Αιγαίου πλην της Κρήτης.

Οι συμβολαιογράφοι επικαλούνται τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, και την δυσκολία στις μετακινήσεις.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ζητήσει νωρίτερα από τους συμβολαιογράφους της Αθήνας να μην παραχωρούσουν σε πλειστηριασμούς αύριο, καθότι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρησή τους εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως τις 28 Ιανουαρίου αποφάσισαν χθες στη γενική τους συνέλευση οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης. Μετά τη λήξη αυτού του χρονικού διαστήματος, θα αποφασιστεί εκ νέου η στάση του Συλλόγου.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρέπει να συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, η προσοχή μας είναι εστιασμένη στην υλοποίηση τους, διαμήνυσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο.
Πηγή: skai.gr