Στην Αιτωλοακαρνανία τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία (upd)

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο Αγρίνιο, η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.

Στην περιοχή του Μεσολογγίου, πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν από την Πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Κλεισούρα της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο.

Στον Λούρο τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν τη νύχτα, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι και τα νερά μπήκαν στον οικισμό. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ έως αυτήν την ώρα εργάζονται για την άντληση υδάτων από σπίτια.

Στο χωριό 'Ανω Ράχη, κατέρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο.

Ακτοπλοΐα 

Συνεχίζονται στο μεταξύ τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν έως το Μαρμάρι, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Θάσος.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ ο επαρχιακός δρόμος Μεσοποταμία - Χιλιόδενδρο, στην Καστοριά, από φόβο υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, στο συγκεκριμένο σημείο.




Πηγή: skai.gr