Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία και Παξούς

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, αλλά και στους Παξούς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής έκλεισε ο δρόμος προς το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι, ενώ κατολισθήσεις καταγράφονται σε διάφορες περιοχές του νομού.

Αποκλεισμένα λόγω των κατολισθήσεων και των υπερχειλίσεων είναι το Δίκορφο στα Ζαγόρια, και η Λαγκάδα στην Κόνιτσα, ενώ έχουν κλείσει ορισμένες παράπλευρες οδοί στην Εγνατία.

Δύσκολη είναι η πρόσβαση σε ορισμένα χώρια στα Τζουμέρκα.

Οι Αρχές εκτιμούν πάντως ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν ανοίξει οι δρόμοι για όλα τα χωριά, εκτός από τη Λαγκάδα, όπου έχει πλημμυρίσει ο Σαραντάπορος.

Στη Θεσπρωτία έκλεισε ο δρόμος από τους Φιλιάτες προς το χωριό Πλαίσιο, εξαιτίας πτώσης βράχων αλλά και των φερτών υλικών από την έντονη βροχόπτωση.

Στους Παξούς, σε ορμητικούς χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στην πρωτεύουσα Γάιο, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Στην πρωτεύουσα του νησιού έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και μαγαζιά και στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Για το Σαββατοκύριακο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο, 8 με 9 μποφόρ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ