Βαρύτατες διώξεις για τρομοκρατία σε βάρος των εννέα Τούρκων

Βαρύτατες διώξεις για τρομοκρατία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των εννέα συλληφθέντων τουρκικής και κουρδικής καταγωγής.

Οι εννέα κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων και ανήρτησαν πανό.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών και οπλοχρησία για τρομοκρατικούς σκοπούς, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι προσφυγές που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει». «Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μία ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα» δήλωσε η Αλέκα Ζορμπαλά.

Προσέθεσε πως οι εντολείς της «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία».

Στα τρία διαμερίσματα βρέθηκαν υλικά κατάλληλα για παρασκευή εκρηκτικών υλών, όμως οι δύο δικηγόροι είπαν πως οι πελάτες τους αντιτείνουν ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου».

Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελήφθηκαν «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό». Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδικήσαν να τους δέσουν τα χεριά μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπεια τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Μάλιστα η συνήγορος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στη ΓΑΔΑ, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός