Κλείσιμο

Σταθερή δημοσκοπική πρωτιά για ΝΔ με 11,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την επιστροφή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δείχνουν τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ, μετά την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

 Η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 11.5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ και λαμβάνει ποσοστό 35,6%, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έρχεται τρίτη με 12,5%.

Έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,6% και το Ποτάμι με 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 23% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 16%. Πάντως το 43% απάντησε «κανένας».

Η Φώφη Γεννηματά έρχεται πρώτη σε δημοτικότητα με 44% και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 35%, ο Βασίλης Λεβέντης 27% και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν 26% στις θετικές γνώμες.

Στην ίδια έρευνα, το 87% κρίνει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική αυτοδιοίκηση έχουν πολιτικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική και το 80% πιστεύει ότι οι μηχανισμοί του κράτους ήταν απροετοίμαστοι.

Μάλιστα το 96% θεωρεί ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες και ξεκινούν από τα μπαζωμένα ρέματα και τις φωτιές στα δάση.

Το 73% έχει συνολικά αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και το 16% θετική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι 67% στις αρνητικές ψήφους και 18% στις θετικές.
Πηγή: skai.gr