Κλείσιμο

Τσιριγώτη: H ΕΛΑΣ ενοχλήθηκε με τον τρόπο ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια

Τη δυσαρέσκεια και την έκπληξη της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια διατύπωσε μέσω του ΣΚΑΪ η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Παράλληλα τόνισε πως η ελληνική πλευρά ζητά από τις γερμανικές αρχές να ενημερωθεί για το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζονται και κάνουν τους ελέγχους.

Η κα Τσιριγώτη ενημέρωσε πως οι Έλληνες αστυνομικοί θα πάνε στη Γερμανία Δευτέρα ή Τρίτη, μόλις εκδοθεί η ταυτότητα που θα τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αεροδρόμιο.

«Η πρόθεσή τους ήταν να κάνουν διακριτικούς ελέγχους που δεν θα είχαν επιβάρυνση στους επιβάτες όμως δεν είχαμε πλήρη εικόνα και ζητήσαμε έναν μήνα πριν διευκρινίσεις», συμπλήρωσε.  

Ανέφερε επίσης ότι τεχνικό κλιμάκιο επισκέφτηκε τη γερμανική πλευρά για να διαπιστώσουμε τι ελέγχους έχουν σκοπό να κάνουν. «Θέλαμε να δούμε πως θα κάνουν τους ελέγχους, μέχρι εκείνη την ώρα ούτε εκείνοι δεν ήξεραν». 

«Επισκεφθήκαμε Μόναχο και Φρανκφούρτη είδαμε να φέρνουν επιβάτες στο χώρο Σένγκεν και να εξετάζουν διαβατήρια. Παρακολουθήσαμε 18 πτήσεις», είπε. 

Η κα Τσιριγώτη αναφερόμενη στον ρόλο των Γερμανών αστυνομικών στα αεροδρόμια είπε ότι υπάρχουν από το 2012 και ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά συμβουλευτικός. «Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει γερμανικό ταξιδιωτικό έγγραφο που χρήζει περαιτέρω έρευνας απευθυνόμαστε σε αυτούς. Δεν κάνουν ελέγχους, ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr