Κατεπείγουσα ερώτηση ΝΔ στην Κομισιόν για τους ελέγχους στη Γερμανία

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ σχετικά με τους ελέγχους που υφίστανται ταξιδιώτες από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια.

Η κ. Βόζεμπεργκ καλεί την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν έχουν παρατηρηθεί τεκμηριωμένα σοβαρές αδυναμίες στα ελληνικά αεροδρόμια, και αν αυτές δικαιολογούν την αντιμετώπιση των ελληνικών διαβατηρίων από την γερμανική πλευρά.

Ρωτά επίσης τις Βρυξέλλες εάν έχουν αξιολογήσει τους γερμανικούς ελέγχους, οι οποίοι, όπως σημειώνει, θέτουν de facto την Ελλάδα εκτός της Ζώνης Σένγκεν, ενώ παράλληλα καλεί την Κομισιόν να ξεκαθαρίσει για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Η ευρωβουλευτής υπενθυμίζει δε ότι τέτοιοι προσωρινοί έλεγχοι εντός Σένγκεν αποτελούν «εξαιρετικό μέτρο έσχατης ανάγκης», που πρέπει εφαρμόζεται σε περιορισμένη έκταση, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Νωρίτερα, του υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας πέταξε το μπαλάκι στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «όσο περισσότερα κάνει η Ελλάδα, τόσο λιγότερο θα πρέπει να γίνεται έλεγχος» στους γερμανικούς αερολιμένες.
Πηγή: skai.gr