Κλείσιμο

Θερμαϊκός: Το '18 η ολοκλήρωση της αποκατάστασης από τις πλημμύρες του '16

Το 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης στον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016. Όπως ανέφερε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, μέχρι το τέλος του 2017 αναμένεται να τελειώσουν οι αποκαταστάσεις των πρανών και τα τοιχία αντιστήριξης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας και της Επανομής.

Οι αντίστοιχες εργασίες στο ΠΙΚΠΑ θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2018, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς τροποποιήθηκαν οι μελέτες λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

Απομένει, στη συνέχεια, το έργο της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Μηχανιώνας, στο σημείο όπου η θάλασσα εισχώρησε μέσα στην ξηρά και μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. «Εκεί καταστράφηκε όλο το παραλιακό μέτωπο της Μηχανιώνας και θα γίνουν κάποιες εργασίες μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, ώστε να αποκατασταθεί το παραλιακό μέτωπο και η οδοποιία του» τόνισε ο κ. Στεργιάδης και τοποθέτησε χρονικά αυτές τις εργασίες εντός του 2018.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί εργασίες καθαρισμού των έξι ρεμάτων και του μεγάλου ρέματος της Μηχανιώνας, καθαρισμοί όλου του οδικού δικτύου από φερτές ύλες και μπάζα και η ανακύκλωση των υλικών που συγκεντρώθηκαν, μέσω των συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων και φερτών υλών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης, ο κ. Στεργιάδης, επισήμανε ότι λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ωστόσο οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Δήμο Θερμαϊκού, ώστε να χορηγηθούν τα έγγραφα που απαιτούνται για να δοθεί νέα τρίμηνη παράταση εντός του 2018.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τις διακηρύξεις διαγωνισμών για την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης ρεμάτων και τάφρων στους Δήμους Θερμαϊκού, Δέλτα και Χαλκηδόνας μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.

Την άποψη ότι τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν, λόγω της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας στον Δήμο Χαλκηδόνας, έχουν σχέση με αυτά τα έργα, διατύπωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Έκανε, άλλωστε, λόγο για καθυστερήσεις λόγω της απόφασης της διοίκησης της Περιφέρειας να γίνουν τα έργα με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και όχι με ανοιχτή διαδικασία.
Πηγή: skai.gr