Και με σοβάδες και πεινασμένοι οι φοιτητές του ΑΠΘ

Σε συνθήκες που επικρατούν σε σωφρονιστικό ίδρυμα της εποχής του Καρόλου Ντίκενς παραπέμπουν οι συνθήκες που επικρατούν στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον 21ο αιώνα. Πέραν  της μούχλας, των σοβάδων που πέφτουν, και της ελλιπούς φύλαξης, οι 1.500 φοιτητές πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν και την… πείνα. 

«Με το ζήτημα της σίτισης το ποτήρι ξεχείλισε» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες Αρχοντία Παπαγεωργίου. 

foititikes-esties-tou-apth-me-mouxla-kai-sobades-pou-peftoun-fwto---binteo

«Τη Δευτέρα δεν είχαμε σίτιση, ήταν κλειστό το εστιατόριο, γιατί δεν έχει ακόμα ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Είτε πληρώνουμε και το χαρτζιλίκι μας εξανεμίζεται, είτε τρώμε στην κεντρική λέσχη του ΑΠΘ. Το πρόβλημα της σίτισης δεν λύνεται με τη λέσχη, δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν όλοι στην κεντρική λέσχη» τόνισε η φοιτήτρια. 



Η πρόεδρος των φοιτητών δήλωσε ότι τα τέσσερα κτίρια όπου διαμένουν είναι παλιά, πέφτουν σοβάδες και ψευδοροφές, δεν υπάρχει ζεστό νερό και συχνά δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, σε κάποιες εστίες υπάρχει πρόβλημα και με τη θέρμανση σε κάποιες εστίες, συχνά καταγράφονται προβλήματα και με τα ασανσέρ, ενώ εκτός από το γεγονός ότι διακόπτεται το ρεύμα, υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς αν χρησιμοπιούνται πολλές συσκευές!

«Τα παράθυρα μπάζουν, κάνει κρύο, οι πόρτες δεν είναι ασφαλείς, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό φύλαξης έχουμε περιστατικά κλοπών και δεν έχουμε πλυντήρια» πρόσθεσε η κοπέλα.



  

Πηγή: skai.gr