Εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο Γενικό Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Πρόκειται για δωρεά του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου - Στάχτου η οποία έφυγε πριν από έναν χρόνο από τη ζωή.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε στην εκδήλωση ότι «σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, σε έναν λαό που έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και κυρίως στέλνουν το μήνυμα ότι η δημόσια περίθαλψη και το σύστημα υγείας είναι όρθιο είναι λειτουργικό, αναβαθμίζει τις υποδομές του και τον εξοπλισμό του και μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη κι αποτελεσματική φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «αυτές οι δωρεές 
είναι σωτήριες». Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι ο νέος γραμμικός επιταχυντής αποτελεί τεχνολογικά ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του στο τμήμα ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου έχει ήδη συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση περισσοτέρων ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr