Για το καλό μου: Ταλαιπωρία από τη νέα απεργία στο Μετρό υπέρ των πολιτών

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία την Τρίτη για όσους πολίτες χρησιμοποιούν το Μετρό, αλλά και για τους εποχούμενους, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο μετρό εν ονόματι των… πολιτών, και ειδικά των οικονομικά αδύναμων. Σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) πραγματοποιεί την 24ωρη απεργία, ισχυριζόμενο ότι οι συνδικαλιστές του την πραγματοποιούν αγωνιζόμενοι για τους ανέργους και τους πολίτες που έχει πλήξει η οικονομική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να επεκταθεί το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης και του μειωμένου εισιτηρίου, ωστόσο οι οικονομικά αδύναμοι στερούνται του μέσου μεταφοράς τους από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας. Επίσης η ΣΕΛΜΑ διαμαρτύρεται για την επικείμενη ένταξη των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών στο λεγόμενο Υπερταμείο.

Την ίδια στιγμή, ακροατές του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι έπειτα από τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα στο Μετρό δηλώνουν άγνοια στους κατόχους καρτών για το αν δικαιούνται αποζημίωση από τις απεργίες, όπως στο παρελθόν με τις χάρτινες κάρτες μηνιαίων απεριόριστων διαδρομών.
Πηγή: skai.gr