Μάνδρα: Στους 21 τα θύματα των πλημμυρών - Βρέθηκε νεκρός ο οδηγός

Νεκρός από τις φονικές πλημμύρες εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας ένας από τους δύο αγνοούμενους, ανεβάζοντας το θλιβερό απολογισμό των θυμάτων από τις καταστροφές στους 21. Η σορός εντοπίστηκε από υπαλλήλους του δήμου, και ταυτοποιήθηκε στο Θριάσιο ότι είναι ο 30χρονος οδηγός Σωτήρης Πίνης. 

Στην αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπου το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν πλέον οι σοροί άλλων δύο αγνοουμένων, εστιάζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του, όπως φαίνεται, και του τελευταίου αγνοούμενου των καταστροφικών πλημμυρών της περασμένης Τετάρτης. 

Σκαπτικά μηχανήματα απομακρύνουν τόνους λάσπης και φερτά υλικά με τους διασώστες να δίνουν μάχη με το χρόνο, ωστόσο, όσο οι ημέρες περνούν, οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός ο τελευταίος αγνοούμενος ελαχιστοποιούνται. Την ίδια ώρα, στις 13 ανέρχονται οι συλλήψεις από την Τετάρτη για πλιάτσικο, με την κάμερα του ΣΚΑΪ να εντοπίζει τέτοια περιστατικά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές. Μεταξύ των συλληφθέντων και τρεις ανήλικοι.

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε τη Δευτέρα στη Βουλή, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Για μικροπολιτική διαχείριση κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι άχαρο και άθλιο πάνω στο πόνο και στην καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία».

Επέρριψε συνολικά ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι παριστάνουν τους τιμητές και διερωτώμενος που ήταν τόσα χρόνια όταν τα ρέματα μπαζώνονταν και η Αττική χτιζόταν άναρχα.

Ο πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «της επιρρίπτουν ευθύνες επειδή είχε την ατυχία να εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για λάθος διαχείριση της κρίσης κατηγόρησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση και την περιφέρεια. Ο κ. Μητσοτάκης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες δεκαετιών για την απουσία έργων στη Δυτική Αττική, ωστόσο ανέφερε πως οι νεκροί υπήρξαν θύματα μίας κακοκαιρίας που είχε προβλεφθεί η έκταση και η έντασή της.

Απευθυνόμενος στην περιφερειάρχη, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε δήλωσή της ότι θα πάει σπίτι της, εάν δεν κάνει τα αντιπλημμυρικά έργα. Για τον δε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη σχολίασε ότι δεν μπήκε στον κόπο καν να γυρίσει από την Αμερική ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι είναι απών από κάθε φυσική καταστροφή.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρότατα προβλήματα μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου διοργανώνουμε δράση σε τέσσερα σημεία στην Αττική. Μαζεύουμε γαλότσες, κάλτσες και είδη καθαρισμού για τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας. Όλες οι δράσεις για τους πλημμυροπαθείς ΕΔΩ


Πηγή: skai.gr