Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή στο Πεντάγωνο ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος

Την πολιτική ευθύνη για την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, ανέλαβε με παρέμβασή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Την Παρασκευή, περίπου 20 άτομα της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», πέρασαν από την πύλη ενός από τα καλύτερα φυλασσόμενα στρατόπεδα της χώρας και, φτάνοντας έως τα σκαλιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πέταξαν φέιγ-βολάν.

Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να τους σταματήσει κανείς και χωρίς να ακολουθήσει κάποια σύλληψη ή προσαγωγή για το περιστατικό.

Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εισβολή ο Πάνος Καμμένος παραδέχθηκε πως η ομάδα δεν έπρεπε «ούτε να μπει αλλά ούτε και να βγει».

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα ζητήσει αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας πως για την ώρα η στρατιωτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να προβεί σε συλλήψεις πολιτών εντός στρατιωτικών χώρων.

Κλείνοντας ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως κάποιος μέσα από το υπουργείο είχε ειδοποιηθεί πριν την εισβολή και «από την πρώτη στιγμή» τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες. «Θα βρούμε τι έγινε και θα πάρουμε μέτρα να μην ξαναγίνει», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, τη μετάθεση του στρατοπεδάρχη του στρατοπέδου «Παπάγου» αποφάσισε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Για το περιστατικό διεξάγεται ήδη ένορκη διοικητική εξέταση.
Πηγή: skai.gr