Κλείσιμο

Ημερίδα για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό διοργανώνεται στο Λονδίνο

Ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός γενικότερα αλλά και πιο ειδικά ο τουρισμός υγείας εκδηλώνουν επενδυτές και fund managers στο Λονδίνο, με αφορμή ημερίδα που διοργανώνεται στις αρχές Δεκεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η ημερίδα με τίτλο ‘Investment Opportunities in Greece in Tourism and Healthcare 2017’ είναι πρωτοβουλία ιδιωτικών εταιρειών από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει λάβει την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Οικονομία & Ανάπτυξης, καθώς επίσης τη στήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Η.Β, του Enterprise Greece και του ΕΟΤ.

«Μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης των εξελίξεων στην Ελλάδα της κρίσης αρκετοί επενδυτές στο εξωτερικό, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, έχουν δει ότι υπάρχουν καλές ευκαιρίες που συνδυάζουν την προοπτική κέρδους και τη δυνατότητα τοπικής ανάπτυξης και οφέλους για τη χώρα. Νομίζω ότι φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερη», παρατηρεί το διευθύνων στέλεχος της Brookstreet Equity Partners του Λονδίνου Όμηρος Σαρίκας, ο οποίος έχει ιδρύσει και το πρώτο βρετανικό fund με αποκλειστική στόχευση στην Ελλάδα, διαχειριζόμενος αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια.

Σκοπός της εκδήλωσης, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείου του Λονδίνου στις 4 Δεκεμβρίου, είναι να παρουσιαστούν στην επενδυτική κοινότητα της βρετανικής πρωτεύουσας επενδυτικές ευκαιρίες από ορισμένες από τις πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του τουρισμού και της υγείας. Μέσω της εκδήλωσης βρετανικά επενδυτικά σχήματα είτε θα διαμορφώσουν είτε θα ανανεώσουν την εικόνα τους για το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα πλησιάζει θεωρητικά στην έξοδο από την κρίση έχει πείσει πολλούς ότι είναι η ώρα να κάνουν το βήμα και να ρίξουν χρήμα στην αγορά. Έχοντας κοιτάξει προσεκτικά τι υπάρχει, νομίζω ότι αξίζει να γίνουν κάποια στοχευμένα ανοίγματα», συμπλήρωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Σαρίκας.

Στην ημερίδα αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες εκπρόσωποι της επενδυτικής κοινότητας της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων στελεχών επενδυτικών fund, επενδυτικών τραπεζών, επενδυτών ακινήτων και ατζέντηδων τουρισμού υγείας.

Οι ελληνικές εταιρείες που θα συμμετέχουν θα είναι εταιρείες που διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια ακινήτων και εταιρείες που έχουν αναλάβει υψηλής εμβέλειας τουριστικά project στην Ελλάδα και αναζητούν συνεργασίες, όπως και επιχειρήσεις υγείας και τουρισμού υγείας. Επίσης, δημόσιοι φορείς που είναι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.

Θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από επιλεγμένους ομιλητές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στόχος είναι πέρα από το περίγραμμα της εικόνας της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο