Σοβαρά κενά ασφαλείας καταδεικνύει η έφοδος του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Τα σοβαρά κενά ασφαλείας που υπάρχουν καταδεικνύει η χθεσινή εισβολή 20 μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και μάλιστα από την κεντρική πύλη επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Οι νεαροί βγήκαν από τον κοντινό σταθμό του Μετρό, μπήκαν στο Πεντάγωνο, έφτασαν μέχρι τα σκαλιά του κεντρικού κτηρίου και πέταξαν φέιγ βολάν με περιεχόμενο κατά της αναβάθμισης των μαχητικών F-16.

Στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι. Για το περιστατικό δεν έγινε καμία προσαγωγή.

Σημειώνεται πως το Πεντάγωνο είναι στρατόπεδο που φιλοξενεί διάφορες στρατιωτικές μονάδες αλλά και κομβικές υπηρεσίες για την οργάνωση και τη διάταξη των ένοπλων δυνάμεων.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επανέρχεται σήμερα στο θέμα, κάνοντας λόγο για «επιτομή του εξευτελισμού αυτής της κυβέρνησης».

«Η ανοχή στον αντιεξουσιαστικό χώρο τελειώνει την επόμενη μέρα της εκλογής της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, που συμμετέχει στο 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πρωτοφανές επεισόδιο.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι αποφασίστηκε η μετάθεση των υπαξιωματικών που υπηρετούσαν στην πύλη την ώρα της εισβολής , όμως αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ΕΔΕ.
Πηγή: skai.gr