Κλείσιμο

Επαφές Αθήνας με ευρωπαϊκούς φορείς για ενίσχυση στις πληγείσες περιοχές

Σε επαφές με αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς βρίσκονται σε τεχνικό επίπεδο οι ελληνικές αρχές διερευνώντας τρόπους για ενίσχυση για τις περιοχές που έχουν πληγεί τρία εικοσιτετράωρα μετά το ξέσπασμα της θεομηνίας που κόστισε 16 ανθρώπινες ζωές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομες επαφές με τον Πορτογάλο και Σουηδό ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του Γκέτεμποργκ, στο επίκεντρο των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε η δοκιμασία που περνάει η χώρα μας από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τις ευχαριστίες του προς τα ευρωπαϊκά κράτη που θέλησαν να βοηθήσουν την Ελλάδα μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα εξέφρασε νωρίτερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα» και είπε ότι θα ζητήσει  βοήθεια.

Ωστόσο, άφησε αιχμές για την γραφειοκρατία στην Ευρώπη και, όπως είπε, «άρα πρέπει πρώτα από όλα να βοηθήσουμε τους πολίτες με τις δικές μας δυνάμεις».

Σύμφωνα και με ενημέρωση της Κομισιόν την Πέμπτη, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει έως τώρα βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδομή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, ώστε να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Σημειώνεται ότι στη Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή η κατάσταση παραμένει εφιαλτική για τους κατοίκους. Το Κερατσίνι, η Σαλαμίνα και το Πέραμα επλήγησαν το πρωί από την νέα ισχυρή καταιγίδα στην Αττική. Στο Κερατσίνι παρασυρθήκαν αυτοκίνητα από τα ορμητικά νερά. Πλημμύρισε η Λεωφόρος Δημοκρατίας, η όποια μετατράπηκε σε λίμνη, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε 24 κλήσεις για βοήθεια.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ