Κλείσιμο

Έκκληση του Δήμου Μάνδρας στους πολίτες να μην πίνουν το νερό

Έκκληση στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα των υδάτων απευθύνει ο Δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν γύρω στις 10 το πρωί τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Οι πολίτες εξυπηρετούνται προς το παρόν με νερό που τους μοιράζεται από το Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών, 120 μηχανικοί του υπουργείου υποδομών βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες σε κτήρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου υποδομών και της περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Σημειώνεται πως χωρίς ρεύμα παραμένουν περισσότερα από 1.000 νοικοκυριά στην Δυτική Αττική.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταστραφεί κολώνες της ΔΕΗ και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τα συνεργεία αδυνατούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε όλο το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου από τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια της περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις σε ότι αφόρα τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Μέχρι τώρα περίπου 400 επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας