Δούρου: Όσο οι νεκροί είναι άταφοι να περιοριστούμε σε αυτά που πρέπει

Η Περιφερειάρχης Αττικής σε σημερινή της τηλεοπτική τοποθέτηση σημείωσε πως υπάρχει μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα η οποία έχει μείνει «στα συρτάρια».

«Όταν οι νεκροί είναι ακόμη άταφοι δεν είναι η ώρα να πιάσουμε αυτό το γαϊτανάκι» δήλωσε πριν από λίγο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία παραδέχτηκε ωστόσο ότι πράγματι ήταν «θαμμένη» στα συρτάρια μελέτη για την περιοχή της Μάνδρας πριν αναλάβει η ίδια τα καθήκοντά της. Συγκεκριμένα η κα Δούρου σημείωσε: "βρήκα την μελέτη στα συρτάρια και την φρέναρε ο Δασάρχης". 

«Όλοι αυτοί που βγαίνουν με τέτοια ευκολία και λένε για τη Δούρου τους ρωτώ πένθος είχαν ποτέ στην Οικογένεια τους;» πρόσθεσε η περιφερειάρχης Αττικής και σημείωσε πως αναλαμβάνει τις ευθύνες της ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης.

Τι απαντά η κα. Δούρου

«Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας, όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι» δηλώνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αποδίδοντας σε «κοπτοραπτική» παραπληροφόρησης τη «συστηματική αναπαραγωγή ανακριβών ειδήσεων» από ορισμένα εκδοτικά κέντρα περί αδράνειάς της, επί της μελέτης για την διευθέτηση του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, έχει εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει, από αυτό, το 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία. Η υπόθεση επισημαίνει η περιφερειάρχης, αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ώστε «να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας».

Πηγή: skai.gr