Κλείσιμο

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο

Προκαταρκτική εξέταση, που ανατέθηκε στην Αστυνομία, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για την κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου από αντεξουσιαστές και αναρχικούς.

Τα ενδεχόμενα αδικήματα που ερευνώνται είναι κατάληψη δημόσιου κτηρίου και άσκηση παράνομης βίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δυνατότητα εισόδου σε πανεπιστημιακό ίδρυμα μόνο εφόσον τελούνται μέσα σε αυτό αυτόφωρα κακουργήματα.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν λίγο πριν τις 17:00, μετά από περισσότερες από 24 ώρες κατάληψης.

Οι καταληψίες υποχώρησαν μετά από αίτημα των φοιτητικών συλλόγων, που ήθελαν να ανοίξει το κτήριο ώστε να γίνουν κανονικά οι αυριανές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο χθες Τετάρτη, δεν επέτρεψαν την είσοδο πολιτικών νεολαιών και απηύθυναν και έκκληση για συγκέντρωση εφοδίων ώστε να προετοιμάσουν σύγκρουση με την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ανήμερα των εκδηλώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσουν από το απόγευμα, λόγω φόβου επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του Μεγάρου θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό θα κλείσουν από τις 17:00 το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου