Σειρά ανταποκρίσεων από διεθνή ΜΜΕ για την καταστροφή στη Μάνδρα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι κακής ποιότητας υποδομές στην Ελλάδα μπορούν να αφήσουν ευάλωτους τους κατοίκους, μολονότι τέτοιας κλίμακας νεροποντές είναι σπάνιες.

Η ανταπόκριση στέκεται στις πρωτοφανείς σκηνές που έλαβαν χώρα μετά τις πλημμύρες, με κατοίκους να βρίσκουν καταφύγιο στις οροφές των σπιτιών τους, ενώ σημειώνει ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν από λεωφορείο που είχε ακινητοποιηθεί σε γέφυρα.

Στο περιστατικό με το λεωφορείο αναφέρεται και το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ παράλληλα τονίζει την ορμητικότητα των νερών, με δεδομένο ότι δύο θύματα βρέθηκαν από το Λιμενικό στη θάλασσα.

Στο μέγεθος της καταστροφής αναφέρεται, σε σειρά μικρών τηλεγραφημάτων του, το Associated Press, περιγράφοντας εικόνες όπου λεωφορεία και φορτηγά σχεδόν βυθίστηκαν τελείως σε έναν χείμαρρο λάσπης.

Προσθέτει πως η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκαλώντας επίσης διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Το BBC από την πλευρά του μεταδίδει ότι πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, των οποίων οι σοροί βρέθηκαν μέσα στα σπίτια τους.
Πηγή: skai.gr