Αστυνομικοί κατά Τσίπρα: Το κοινωνικό μέρισμα ξεχνά και πάλι τους ένστολους

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούν ότι ενώ εξαγγέλλει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αγνοεί τα δεδικασμένα για τους μισθούς των ενστόλων, εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων στα επίπεδα του 2012, ενώ την ίδια στιγμή μία από τις δράσεις του φετινού μερίσματος είναι η επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας συνταξιούχων, η οποία επίσης είχε επιδικαστεί από το ΣτΕ.

«Πώς είναι δε δυνατόν οι δικαστικές αποφάσεις να εκτελούνται αλά καρτ από την κυβέρνησή σας και να μην περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες σας», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θυμάται τους αστυνομικούς μόνο όταν τον συμφέρει, ενώ τονίζει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης εγείρουν «πελώρια ερωτηματικά» για τις προθέσεις της έναντι των ενστόλων.

«Είναι οξύμωρο από τη μια να εισπράττουμε εμπαιγμό και απαξία κι από την άλλη να ακούγονται ‘διθύραμβοι’ όποτε υπάρχουν υπηρεσιακές επιτυχίες […] Δυστυχώς, με τις χθεσινές σας ανακοινώσεις επιβεβαιώσατε ότι μας θυμάστε μόνο όταν εσείς το θεωρείτε σκόπιμο», προσθέτουν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί καλούν
τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αποφάσεις του ΣτΕ όσο και το γεγονός ότι κι οι ένστολοι προέρχονται από λαϊκό στρώματα και θέλουν να υπηρετούν με αξιοπρέπεια.
Πηγή: skai.gr