Αρχειακό υλικό από το 1897 ανακαλύφθηκε στη Βουλή

Ντοκουμέντα από το 1897 έως το 1977 που περιλαμβάνουν ακόμη και έγγραφα από το Υπουργικό Συμβούλιου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ανακαλύφθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε χώρο που πιθανότατα δεν είχε επισκεφτεί κανείς για δεκαετίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, το πρωτότυπο αρχειακό υλικό αφορά σε περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια, εκ των οποίων η πρώτη φυλλομέτρηση δείχνει ότι το παλαιότερο χρονολογείται από το 1897 και το νεότερο το 1977.

Μάλιστα περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, που έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδος κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή και τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

Για τις ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και τις λεπτομέρειες, καθώς και με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο κος Βούτσης αναμένεται να προβεί αύριο στις 13.00 σε έκτακτες ανακοινώσεις.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά