Κακοκαιρία στο Ιόνιο - Ένας νεκρός στην Κέρκυρα

Τραγωδία το βράδυ του Σαββάτου στην Κέρκυρα. Ένας άνδρας 57 ετών έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια πλευρά του νησιού.

Το ΙΧ αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από το ρέμα, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος τόνισε ότι από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά, σημειωθήκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο, ενώ αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στο δίκτυο. Έπε ακόμα ότι σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση.

Στην Κέρκυρα η πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχές βοήθειας.

Κακοκαιρία όμως έπληξε και άλλα νησιά του Ιονίου, αλλά και την Ηγουμενίτσα, οπού η πυροσβεστική δέχτηκε 23 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα αλλά και για κοπές δέντρων. Χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες. Στους Παξούς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δέντρων.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ