Κλείσιμο

Στήριξη Τσίπρα στον Τόσκα για την πορεία της εγκληματικότητας

Νέα στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα έδωσε, εμμέσως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας έτσι στα αιτήματα πολλών κομμάτων της αντιπολίτευσης για απομάκρυνσή του.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ της πρωθυπουργίας, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η νέα αντιεγκληματική πολιτική, που εφαρμόζεται από το 2015, έχει ήδη «απτά αποτελέσματα».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έρχεται τη στιγμή που η ασφάλεια των πολιτών και η εγκληματικότητα έχουν αναδειχτεί σε σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, υπό τη σκιά των συχνών επεισοδίων στα Εξάρχεια, της τρομοκρατική επίθεσης με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και των εφόδων της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Ο κ. Τσίπρας παραθέτει στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο του 2017, όπου, όπως υποστηρίζει, «καταγράφεται μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Αναφέρει ότι η ανθρωποκτονίες, ληστείες σε σπίτια και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Παραθέτει επίσης στοιχεία για μείωση υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αποπλάνησης, πλαστογραφίας και απάτης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από το ακόλουθο βίντεο:

Πηγή: skai.gr