Κλείσιμο

Μουζάλας: Δυσκολότερη η κατάσταση αν αυξηθούν oι ημερήσιες ροές μεταναστών

«Αν αυξηθούν σε πάνω από 500 την ημέρα οι ροές των μεταναστών, τότε τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα» παραδέχθηκε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα υπάρξει 2015», και ότι με τα σημερινά δεδομένα η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. «Ετοιμαζόμαστε για το ξεχειμώνιασμα. Ετοιμάζουμε καινούργια σπιτάκια και βγάζουμε τις σκηνές. Εντατικοποιούμε τις μεταφορές στην ενδοχώρα» σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Όπως ανέφερε ακόμα ο Γιάννης Μουζάλας, «δεν μπορούμε να φτιάχνουμε συνέχεια Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας». «Να φτιάξουμε τώρα τη Μόρια για 5.000 ανθρώπους; Κι αν έρθουν 7.000 να κάνουμε τη Μόρια για 7.000;» διερωτήθηκε.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι υπάρχει «συνεχής διαπραγμάτευση» για την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που αναφέρει ότι οι μισοί πρόσφυγες έχουν ψυχολογικά προβλήματα επισημαίνοντας ότι «δεν μας έχουν δοθεί τα ιατρικά έγγραφα που πρέπει να συνοδεύουν μία ιατρική εργασία και το συμπέρασμά της».
Πηγή: skai.gr