Eldorado Gold: Σε καθεστώς συντήρησης οι Σκουριές, προς απόλυση εργαζόμενοι

Το χαρτί της απόλυσης θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες και 500 περίπου εργαζόμενοι των εργολάβων στην μονάδα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η εταιρεία, μετά τον διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοινώνει ότι πρόκειται να θέσει το υπό ανάπτυξη έργο των Σκουριών, σε καθεστώς συντήρησης, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση. «Η εταιρεία θα επανεξετάσει την επένδυσή της στις Σκουριές με την έγκριση και λήψη των απαιτούμενων αδειών, σε συνδυασμό με μια υποστηρικτική κυβέρνηση ανοικτή σε συζητήσεις σχετικά με τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το υπουργείο δεν προέβη στην έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στο έργο των Σκουριών.



Η εταιρεία προσέφυγε στην άσκηση ενδίκων μέσων, προκειμένου να διασφαλίσει τα έννομα δικαιώματά της στην Ελλάδα και αιτείται δικαστική προστασία έναντι της άρνησης του Υπουργείου να προχωρήσει στην έκδοση απαιτούμενων αδειών ρουτίνας. Άρνηση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας στις Σκουριές. Επίσης, η εταιρεία κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση κατά του ΥΠΕΝ για μη συμμόρφωση με προγενέστερη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Tζορτζ Μπερνς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε σχετικά: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε επιτύχει καλή πρόοδο στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, διεκδικούμε τις απαραίτητες άδειες και την κυβερνητική στήριξη ως βασικά προαπαιτούμενα για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στις Σκουριές. Συνεπώς, κινούμε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να θωρακίσουμε τα έννομα δικαιώματά μας, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθειά μας να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μέσω του συνεχιζόμενου διαλόγου».

Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης