Σάφα στον ΣΚΑΪ: Θα προστατεύσουμε την επένδυσή μας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης της διεθνούς διαιτησίας για αποζημίωση 200 εκατομμυρίων ευρώ, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση ο μεγαλομέτοχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα, που μίλησε αποκλειστικά στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ του ΣΚΑΪ και στον Τάσο Τέλογλου. Ο κ. Σάφα σημειώνει ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικές προθέσεις, τότε ο ίδιος θα «συνεχίσει να προστατεύει την επένδυσή του όσο καλύτερα μπορεί», υπονοώντας ότι θα προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια.

Η διαιτητική απόφαση βγήκε τον Οκτώβριο, και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει στον Σάφα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση, που δεν θέλησε να μιλήσει δημόσια στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ, επικαλείται την άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε έγγραφο που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, που την καλεί να αγνοήσει την απόφαση της διαιτησίας «εάν αυτή αποτελεί εμπόδιο ή καθυστερεί την εκτέλεση της απόφασης ανάκτησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων».

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι μιλούν για καθυστερήσεις 25 μηνών στη μισθοδοσία, και συνολικά χρέη 155 εκατομμυρίων στο σύνολο των εργαζομένων. Ο κ. Σάφα αναγνωρίζει με την οφειλή του στους εργαζομένους, αλλά για ένα πολύ χαμηλότερο ποσό.
Πηγή: skai.gr