Γκραμπόφσκι: Mε πλήρη φορολογική διαφάνεια & απολύτως νόμιμες οι συναλλαγές της Eternia

Όλες οι συναλλαγές της εταιρείας Eternia Capital Management έγιναν με πλήρη φορολογική διαφάνεια και νόμιμα, υπό την εποπτεία δύο παγκοσμίου εμβέλειας τραπεζών και ορκωτών λογιστών, δήλωσε στο «Έθνος» η μέτοχος Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για αναφορά της Eternia στα Paradise Papers.

Θεματοφύλακας της επιχείρησης ήταν η Goldman Sachs Execution & Clearing LP και συνεργαζόμενη τράπεζα η JP Morgan London, με την κ. Γκραμπόφσκι να επισημαίνει ότι η «ο θεσμικός ρόλος των δύο αυτών παγκοσμίου κύρους τραπεζικών οργανισμών διασφάλιζε την πλήρη τήρηση των κανόνων διαφάνειας» και όλους τους απαραίτητους ελέγχους για ξέπλυμα χρήματος.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο της Eternia ήταν ενεργό για δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, και, όπως αναφέρει η κ. Γκραμπόφσκι, της προκάλεσε ζημίες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η κ. Γκραμπόφσκι επισήμανε στο «Έθνος» ότι δεν ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eternia ούτε είχε δικαίωμα υπογραφής, και γενικότερα με τα διαδικαστικά ασχολούνταν «ελάχιστα».

Όσον αφορά την επιλογή των νήσων Κέιμαν για έδρα της εταιρείας, η κ. Γκραμπόφσκι διευκρίνισε πως πρόκειται για ευρέως διαδεδομένη πρακτική διότι εκτός από μυστικότητα και μηδενική φορολόγηση υπάρχει και εξαίρεση από τον νόμο που διέπει την αγορά χρεογράφων.
Πηγή: skai.gr