Κραυγή αγανάκτησης από Αστυνομικούς μετά την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη

Σκληρή κριτική στον πολιτικό κόσμο για την απουσία σοβαρών πρωτοβουλιών σχετικά με την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια των αστυνομικών ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αστυνομικοί καλούν σύσσωμη την πολιτεία, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, να διαμορφώσει μία συγκεκριμένη πολιτική που θα «δραστηριοποιεί όλο το πλέγμα των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών» και «θα εξοπλίζει ειδικότερα την Ελληνική Αστυνομία».

«Για την δημοκρατία που έχυσε ο ελληνικός λαός το αίμα του, κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή», τονίζει αιχμηρά η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας «όσους ‘χύνουν κροκοδείλια δάκρυα’ για ακόμη μια φορά, για την ασφάλεια του τόπου ενώ την ίδια ώρα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα χθες το βράδυ και προσθέτει ότι οι χρόνιες πολιτικές αντιδικίες έχουν καταλήξει μόνο σε ένα αποτέλεσμα, μία εγκληματική συμπεριφορά που πέρα από αστυνομικούς και πολίτες στρέφεται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, επιβεβαιώνει την ορθότητα της πρωτοβουλίας τους να διοργανώσουν «εκδήλωση διαλόγου» στα Εξάρχεια τον περασμένο Ιούνιο, συγκέντρωση που όμως ακυρώθηκε με απόφαση του αστυνομικού διοικητή για την Αττική.
Πηγή: skai.gr