Κλείσιμο

Ο Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στη Δάφνη δέχτηκε επίθεση στo σπίτι του

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εκφράζει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του. Ζητά από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους».

Διαμηνύει μάλιστα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, τονίζοντας πως ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου όπου φοιτά και της χώρας όπου ζει.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο σχολείο του μικρού μαθητή, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ο 11χρονος δεν κράτησε τη σημαία παρότι είχε κληρωθεί.

Την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ..

Πολιτικές αντιδράσεις


«Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Σημειώνει ότι «οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει: «Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την... αριστεία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως η επίθεση είναι στο πλαίσιο της καθημερινής ανομίας που συχνά έχει ρατσιστικά κίνητρα. Προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή για την ανομία καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο.

«Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες» λέει το Ποτάμι.

«Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κληρώσεις για το ποιος θα σηκώνει τη σημαία στις εθνικές επετείους, δίνει τώρα σε φασιστικούς κύκλους το έναυσμα για εκδηλώσεις βίας και ρατσισμού. Πρέπει πριν νομοθετήσουμε να βλέπουμε και πιο μακριά κ. Τσίπρα» λέει η Ένωση Κεντρώων καταδικάζοντας και αυτή με τη σειρά της την επίθεση. 


Πηγή: skai.gr