Μαγκάιβερ οι αστυνομικοί: Επιδιορθώσεις με κορδέλες- Χωρίς προσωπικό& στολή

Σε «πατέντες» α λα… Μαγκάιβερ καταφεύγουν οι αστυνομικοί, προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, καθώς οι ελλείψεις σε εξοπλισμό είναι τεράστιες, ενώ δεν υπάρχει και το απαιτούμενο προσωπικό.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, τα κεντρικότερα τμήματα της Θεσσαλονίκης, λείπουν 150 αστυνομικοί.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης επί μια δεκαετία δεν υπάρχει καινούργιο περιπολικό στη συμπρωτεύουσα, και οι αστυνομικοί χρειάζεται να καταφεύγουν σε ευρεσιτεχνίες για τη λειτουργία τους, όπως επιδιορθώσεις με σχοινιά, κορδέλες και ζελατίνες.



Πρόσθεσε μάλιστα, ότι μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει αντικαταστήσει τη χειμερινή στολή των αστυνομικών παρότι έχει συμπληρωθεί η απαιτούμενη εξαετία, ενώ θερινή στολή δεν τους έχει παρασχεθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να προχωρούν σε αγορές εξοπλισμού από το υστέρημά τους!

Την Τετάρτη οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματά τους. «Διαμαρτυρόμαστε όχι για περικοπές στο μισθό μας, αλλά σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό που αποτελούν έμμεση περικοπή στην ασφάλεια των πολιτών» επισήμανε ο κ. Τσαϊρίδης.
Πηγή: skai.gr