Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Πέταξαν μολότοφ στη Βουλή

Νέα επεισόδια σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την ώρα στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτα. 

Ομάδα περίπου 200 ατόμων νωρίτερα αποκόπηκε από το κύριο σώμα της μαθητικής πορείας (περίπου 2.000 μαθητές) προκαλώντας ζημιές σε κατάστημα αλυσίδας καφέ και ένα ATM στην Πανεπιστημίου. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές. Η ίδια ομάδα πέταξε μολότοφ προς το κτίριο της Βουλής, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. 

Οι μαθητές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, διεκδικούν «ένα δημόσιο σχολείο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

Λόγω της πορείας, παρέμειναν κλειστές οι λεωφόροι Σταδίου, Πανεπιστημίου, Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Σοφίας από Ρηγίλλης, οι οποίες έχουν δοθεί πλέον ξανά στην κυκλοφορία.

«Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» δήλωσε πάντως ο Νίκος Τόσκας, αποδίδοντας σε «φθηνά κολπάκια των συνδικαλιστών και φθηνή προπαγάνδα της ΝΔ» τα περί ανομίας. 

«Γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας σε περιοχές που δεν θα τολμούσε κανείς, τα άλλα έχουν να κάνουν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ανομίας εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. 

«Δεν υπάρχουν υποδομές πια στην αστυνομία, οι άνθρωποι βρίσκονται κάθε μέρα σε κίνδυνο» δήλωσε στον σταθμό μας η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Δεν είναι δεξιό ή αριστερό το πρόβλημα της ασφάλειας» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr