Κλείσιμο

Βαριές κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε βάρος του 29χρονου

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ως ύποπτος για την αποστολή τρομο-φακέλων, που ήταν παγιδευμένοι με εκρηκτικά, στον Λουκά Παπαδήμο, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι άλλους έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα», τους πολίτες και τις συνταγματικές δομές της.

Ο 29χρονος κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Υπάρχουν ενδείξεις για επαφές του συλληφθέντα με την Πόλα Ρούπα, καθώς τα πλαστά στοιχεία της ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο 29χρονος για την ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους, ήταν ανάμεσα σε αυτά που είχαν εντοπιστεί σε σημειώσεις της Ρούπα στο «στρατηγείο» της στην Ηλιούπολη.

Η δίωξη αφορά επιπλέον τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 29χρονος θα απολογηθεί για τα τρομο-δέματα ενώπιον του εφέτη ανακριτή την Τρίτη, ενώ την επόμενη ημέρα θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή για άλλες κατηγορίες.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί μετά την απολογία στον τακτικό ανακριτή κατά πάσα πιθανότητα θα διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να συσχετιστεί με αυτήν για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα.

Πέραν του 29χρονου, στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ένα ακόμα άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας. Για το δεύτερο πρόσωπο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία σχετικά με κατοχή κροτίδων.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr