Οπαδοί ΧΑ εμπόδισαν παρέλαση στη Θήρα επειδή η σημαιοφόρος ήταν Αλβανίδα

Αμαυρώθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Εμπορειό Σαντορίνης, καθώς υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής εμπόδισαν τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης, με την αιτιολογία ότι η σημαιοφόρος και αριστούχος είναι αλβανικής καταγωγής.

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε, με ανακοίνωσή της, να συγχαρεί τη «νεολαία της» για το περιστατικό, κάνοντας μάλιστα λόγο για «προσβολή του Εθνικού Συμβόλου» από τη νεαρή μαθήτρια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πάντως ότι οι περισσότεροι γονείς αποδοκίμασαν τους ακροδεξιούς και απομακρύνθηκαν από το χώρο της παρέλασης με τα παιδιά τους λόγω φόβων για επεισόδια.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, αποσαφηνίζοντας ότι την ελληνική σημαία έχουν δικαίωμα να κρατούν «όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας ‘την ημετέρα παιδεία’».

Το υπουργείο σημειώνει ότι «οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί», ενώ χαρακτηρίζει τη δράση των οπαδών της ΧΑ «θρασύβουλη πράξη πατριδοκαπηλίας», η οποία δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία ούτε στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Τονίζει ότι το περιστατικό αποτελεί «μια ακόμα απόδειξη» της «περιφρόνησης» που τρέχουν οι οπαδοί της ΧΑ για την ηρωική αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα.
Πηγή: skai.gr